Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Barbecue reis naar Portugal

Na een heerlijke tussenstop in klassieke Franse keuken, gaan we nog verder richting het zuiden. Zet een badje klaar en dompel de voeten er lekker in. We nemen nu een denkbeeldige duik in de Atlantische oceaan, dromen weg bij een van de parelwitte stranden die de Portugese kust te bieden heeft en struinen over authentieke marktjes met de lekkerste streekproducten. Eenvoud en traditie, dat is de kracht van de Portugese keuken. We steken de barbecue – of churrasco op z’n Portugees – aan en ontdekken de stoere, robuuste gerechten die dit bijzondere land te bieden heeft: kip piri piri die even vurig is als de smeulende kooltjes waar we ‘m op roosteren, een frisse tomatensalade en de vangst van de dag – gegrilde dorade met citroen en lekker veel verse kruiden.

We gaan de zomer gewoon vieren: op vakantie in eigen tuin

- Het betere buitenleven!

Onze favorieten uit de Portugese keuken!

Traditionele en robuuste gerechten om samen met de hele familie van te genieten!

Kip piri piri

Frango piri piri is een van de meest geliefde gerechten uit de Algarve, het zuidelijkste deel van Portugal. De pittige marinade met verse rode pepers en knoflook maakt deze gegrilde kip onweerstaanbaar. Wij gaan voor de Poulet Noir, een boerderijkip met heerlijk smaakvol vlees. We vlinderen de kip en leggen ‘m plat op de barbecue, zodat het vlees perfect gelijkmatig gaart.

Dorade

Met zijn stevige structuur en mooie zachte smaak is de “dourada” een favoriet in de Portugese keuken. We vullen de vis rijkelijk met verse kruiden en citroen en leggen hem in zijn geheel op de barbecue. Eerst garen we de vis indirect, waarna we ‘m nog even kort grillen boven directe hitte voor een prachtig krokant korstje. Simpel, maar zó lekker!

Tomatensalade

Met deze Portugese tomatensalade zetten we het ultieme zomergevoel op tafel. Met sappige tomaten in alle kleuren van de regenboog als stralend middelpunt en een hartige bite knapperig gebakken chorizo als tegenhanger. De frisse salade vormt een gouden combinatie met de pikante kip piri piri en de verse dorade van de barbecue.

Onze Portugese selectie

Smaakvolle ingrediënten voor een barbecue in Portugese stijl!

ONTDEK ONZE PORTUGESE BARBECUE RECEPTEN

Vurig, fris en vers uit de zee!

Kip piri piri van de barbecue

Kip piri piri van de barbecue

Van: Barbecue reis naar Portugal

Bekijk het gerecht

...

Dorade van de barbecue met verse kruiden en citroen

Tomatensalade met chorizoBarbecue reis door Europa
volgende stop: Spanje!

Na de sterren van de hemel te hebben gegeten in Portugal maken we ons klaar voor onze volgende barbecue bestemming:we gaan op zoek naar het Spaanse temperament! Benieuwd? U leest het volgende week!

 

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Noorwegen
Ierland
Nederland

Finish