Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Barbecue reis naar Nederland

De afgelopen weken zijn wij met enkel onze tractor en onze barbecue op rondreis geweest langs onze favoriete vakantiebestemmingen in Europa. Met onze koffers gevuld met mooie herinneringen, barbecuetips en nieuwe smaken keren we weer richting huis — maar ook daar is er nog genoeg te ontdekken! Gelukkig schijnt de zon, want we willen het vakantiegevoel zeker vasthouden. Dus ook in eigen tuin gaat de barbecue aan en proosten we op een geslaagd avontuur! Ondanks dat we onder de indruk waren van al het moois wat we tijdens onze reis hebben geproefd zijn we toch vooral ook trots op onze eigen keuken. Van een simpel oer-Hollands broodje kaas (erfgoed van Nederland!) en stroopwafels tot warme snert voor de koude winters en zomerse stamppot met rookworst: Hollandse kost blijft favoriet! We sluiten onze ontdekkingstocht af met een modern AVG’tje van de barbecue: een waanzinnig lekkere Baambrugs Big varkensrack met een hele geroosterde bloemkool en een frisse knolselderijsalade. Eet smakelijk!

Hollands barbecuen

Aan de slag met de lekkerste recepten uit eigen land

BAAMBRUGS BIG

Op zoek naar gezond en smaakvol varkensvlees werkte oprichter Ben te Voortwis samen met meester-kok Robert Kranenborg om een bijzonder ras te kruisen. Zo ontstond in 1992 het Baambrugs Big op het erf van Lindenhoff. Het Baambrugs Big is een big dat leeft in de open lucht op stro, waarin het lekker kan wroeten en kwispelen met zijn staart. Het krijgt de afvalproducten van de boerderij zoals voerresten van de koeien of etenswaren uit de keuken van de boer. De biggen groeien rustig op en worden ongeveer 8 weken door de moeder gezoogd. Daarna worden ze bijgevoerd met brok op basis van melk zonder toevoegingen.

VARKENSRACK

Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken en is een culinaire delicatesse vanwege de jonge en smaakvolle karaktereigenschappen van het vlees. Het vlees is prachtig rosé van kleur doordat het goed haar sappen vasthoudt. Deze week maken we een prachtig ribstuk klaar van het Baambrugs big varken, met mooie vetrand die tijdens het braden de filet beschermt en extra smaak geeft. De ribbetjes zijn al grotendeels vrijgemaakt, maar voor de echte Franse uitstraling kan het tussenliggende vlees gemakkelijk verwijderd worden. Baambrugs trots en ideaal om op de barbecue te bereiden!

BLOEMKOOL

Bloemkool van de volle Nederlandse grond, een typisch Hollands product dat tegenwoordig weer steeds populairder aan het worden is. En wij begrijpen wel waarom: dit broertje van de broccoli is namelijk ontzettend gezond én lekker! Deze milde koolsoort is licht verteerbaar en — dankzij zijn subtiele, licht bittere smaak — buitengewoon veelzijdig. In plaats van de oer-Hollandse gekookte versie met kaassaus roosteren wij deze week de bloemkool in zijn geheel op de barbecue voor een heerlijke nootachtige smaak.

KNOLSELDERIJ

De knolselderij — het enige lid van de selderij-familie dat in de grond groeit — heeft een divers karakter; koken, bakken of stoven voor puree, u kunt er van alles mee. De grote, vlezige knollen hebben een kruidige zoete smaak en kunnen ook heerlijk rauw worden gegeten. Daarnaast is deze ‘vergeten’ groente ook nog een bron van vitamine C, heel gezond dus! Moeders mooiste is de knoestige bleke knol niet en het schoonmaken is een klein klusje — maar geloof ons, uw moeite wordt rijkelijk beloond!

ONZE HOLLANDSE BARBECUE SELECTIE

De fijnste ingrediënten voor een oer-Hollandse barbecue!

BARBECUE GERECHTEN VAN EIGEN BODEM

Baambrugs Big varkensrack van de barbecue

Baambrugs Big varkensrack van de barbecue

Van: Barbecue reis naar Nederland

Bekijk het gerecht

...

Hele bloemkool van de barbecue

Knolselderij salade met appelBarbecue reis door Europa
We zijn weer thuis!

Na negen bestemmingen door heel Europa te hebben ontdekt zijn we weer in onze eigen tuin beland. Maar ook hier kunnen we nog steeds heerlijke barbecue specialiteiten ontdekken en nagenieten van alle nieuwe recepten! En natuurlijk blijven we op zoek naar mooie nieuwe gerechten die we met jullie delen op onze receptenpagina!

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Griekenland
Noorwegen
Ierland
Duitsland
Nederland

Finish