Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

barbecue REIS naar Italië

Na in Spanje de verrukkelijke smaak van het geliefde Ibérico vlees te hebben ontdekt koersen we met onze tractor op ons gemak door naar het land met zonovergoten dagen langs de kust, verse pasta carbonara, de geur van smeulende pizza ovens en het goede leven: ons geliefde Italië. Onderweg dromen we over familie en vrienden die aanschuiven aan lange tafels, waar we samen genieten van een warm Italiaans welkom: antipasti om de zomeravond te starten. Flinterdun gesneden mortadella, luchtgerijpte spianata romana, olijven uit Puglia, romige oudwijker Colosso en Siciliaanse artisjokharten… We laten ons verleiden door de Italiaanse keuken; traditioneel en met veel Mediterrane specialiteiten — zoals de klassieke Saltimbocca, verse sardines en gegrilde groenten met burrata pugliese. Natuurlijk mag de Limoncello, gemaakte van echte Sorrento citroenen, niet ontbreken om de avond af te sluiten! Buon appetito!

ONZE FAVORIETEN UIT LA CUCINA ITALIANA

Klassiekers om samen met de hele familie van te genieten!

Saltimbocca alla Romana

Deze Romeinse specialiteit vindt zijn oorsprong in Latium, de streek rond Rome. Saltimbocca is Italiaans voor “springt in de mond” — zodra u een hap neemt begrijpt u meteen waar deze de naam vandaan komt! Het is het enige hoofdgerecht in Italië waarvan het recept officieel is vastgelegd; dit werd gedaan in Venetië in 1962, door een jury van chef-koks. Het gerecht bestaat uit opgerolde kalfslapjes omwikkeld met ham en salie. Onze Saltimbocca is gemaakt van Gasconne kalfsschnitzel; mager en mals vlees met een mooie zachte structuur, dat anderhalve week heeft gerijpt en is platgeslagen.

Italiaanse Sardines

De sardine is met zijn volle, kruidige smaak erg populair in de Italiaanse keuken en makkelijk en op veel verschillende manieren te bereiden; bijvoorbeeld in zijn geheel, geroosterd op de barbecue. De visjes danken hun naam aan het Italiaanse eiland Sardinië en zwemmen van de Atlantische Oceaan tot in de Middellandse Zee. Eén van onze favorieten voor op de grill: de schoongemaakte verse sardientjes van Jan Veerman. Een beetje citroen en een scheutje olijfolie, meer hebben deze visjes niet nodig om de show te stelen. Bij een Italiaanse barbecue mogen deze Mediterrane sardientjes niet ontbreken!

DE LEKKERSTE ANTIPASTI VOOR LANGE ZOMERAVONDEN

Voor we beginnen met barbecueën laten we ons verleiden door een plateau met de meest verrukkelijke antipasti: een warm Italiaans welkom om samen van te genieten.

Burrata Pugliese

Een overheerlijke verse Italiaanse kaas die zijn oorsprong vindt in Puglia. De kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van mozzarella en room; de nog warme, verse mozzarella wordt gekneed tot een zakje en gevuld met stukjes fijngesneden mozzarella en verse room, om vervolgens voorzichtig dichtgeknoopt te worden. Een ware delicatesse met een zijdezachte, romige structuur die uw hart gaat veroveren.

Citroenen uit Sorrento

Onze Sorrento citroenen zijn groot en glanzend en groeien in de zeelucht van Campanië. De schil is dik en aromatisch en het vruchtvlees zit vol mineraalrijk, friszuur sap. Het grootste deel van de citroenen die de vulkanische grond rond Sorrento voortbrengt, wordt lokaal gebruikt om de authentieke Limoncello di Sorrento te maken. Altijd al een keer zelf Limoncello willen maken? Dan zijn deze citroenen onmisbaar!

Onze Italiaanse barbecue selectie

Alle ingrediënten voor een zonovergoten Mediterrane barbecue

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Van: Barbecuereis naar Italie

Bekijk het gerecht

...

Verse sardientjes van de barbecue

Gegrilde Italiaanse groenten met pesto en burrata

Limoncello van Sorrento citroenenBarbecue reis door Europa
volgende stop: Griekenland!

Terwijl we rustig uitbuiken in de Toscaanse zon bereiden wij ons voor op onze volgende bestemming: het prachtige Griekenland!

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Griekenland
Noorwegen
Ierland
Duitsland Nederland

Finish