Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Barbecue reis naar Frankrijk

Na onze Belgische avond in de tuin met mosselen van de barbecue en verse friet hebben we de smaak goed te pakken en tuffen we  door naar het zuiden voor een barbecue à la Française. Robuuste onglet, een klassieke sauce béarnaise, gepofte uien met zachte blauwaderkaas, gegrilde artisjokken met citroenmayonaise en knapperige baguette met versgemaakte kruidenboter: met maar liefst vijf verrukkelijke recepten ontdekken we de Franse keuken. De gerechten smaken ieder op zichzelf al fantastisch, maar vormen samen een buitengewoon fijn geheel.

Nu we extra veel thuis vertoeven

- Gaan we nog steeds volop genieten!

Onze favorieten uit de Franse keuken

Klassiek & eenvoudig maar bomvol smaak!

Onglet

De longhaas is een heerlijk robuust stuk vlees met een uitgesproken smaak en een grove draad. Door de onglet mooi rosé te grillen, op de draad te snijden en in dunne plakken te serveren kunt u optimaal genieten van de rijke smaak en de ‘spannende’ structuur van het vlees.

gegrilde longhaas (onglet) met zeezout

Bleu de Basques

Deze zuivere blauwaderkaas is afkomstig uit een kleine dorpje aan de voet van de Franse Pyrenees. De kaas wordt gemaakt van onafgeroomde schapenmelk en heeft een stevige structuur. De blauwe Roquefort-schimmel geeft deze romige, licht pikante kaas zijn karakteristieke aroma.

bleu de basques

Rustiek stokbrood

Een grote, rustieke baguette met een luchtige, onregelmatige structuur en een knapperige goudgele korst, die proeft alsof hij u ‘m net bij de boulangerie heeft gehaald.

stokbrood met kruidenboter van de barbecue

Violet artisjok

Deze slanke artisjokken komen van de volle Franse grond en hebben mooie paarse bladeren die aan de binnenkant bedekt zijn met zacht, licht bitter smakend vruchtvlees.

gegrilde artisjokken met citroenmayonaise

 

Onze Franse selectie

Smaakvolle ingrediënten voor een bourgondische barbecue!

Tips van barbecuemeester Gert-Jan

Onze gids voor verrukkelijke barbecuegerechten!

Artisjokken op de barbecue bereiden

Artisjokken op de barbecue bereiden

Steek de barbecue van tevoren aan en verwarm deze tot 220 graden, zodat u straks direct op de juiste temperatuur kunt gaan grillen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Maak de artisjokken ondertussen schoon: snijd de steel af en verwijder de hardste onderste bladen. Kook de artisjokken vervolgens 15 minuten in gezouten water, laat ze goed uitlekken en snijd ze doormidden. Bestrijk de binnenkant met olijfolie en leg ze met de ingestreken zijde op de hete grill. Grill circa 5 minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan — draai ze nog even een kwartslag voor een ruitpatroon! Haal de artisjokken van de barbecue en bestrooi de grillkant met zeezout. Serveer met citroen mayonaise.

Onglet op de barbecue bereiden

Onglet op de barbecue bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan en maak gereed met een gietijzerenrooster om op 250 graden direct te gaan grillen. Bestrooi de onglet met zout en peper en grill het vlees in het midden van de barbecue gedurende 2 minuut aan 1 kant. Draai het vlees een kwartslag voor een mooie grill ruit en grill het vlees weer 2 minuten. Draai nu het vlees om en herhaal de stappen van de andere zijde. Gebruik een thermometer om de kerntemperatuur van de onglet te controleren; haal het vlees van de barbecue wanneer deze een kerntemperatuur van 54 graden bereikt. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het ongeveer 5 minuten rusten voor serveren. De onglet mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.

Ontdek onze Franse barbecue recepten

Want wie houd er nou niet van de Franse keuken?

Gepofte Roscoff uien met Bleu de Basque

Gepofte Roscoff uien met Bleu de Basque

Van: Barbecue reis naar Frankrijk

Bekijk het gerecht

...

Artisjokken van de grill met citroen mayonaise

Stokbrood met kruidenboter van de barbecue

Onglet (longhaas) bereiden op de barbecue

Bearnaisesaus

Bekijk meer receptenBarbecue reis door Europa
volgende stop: Portugal

Met een buik vol Franse delicatessen tuffen we door richting de zonovergoten Portugese kust. Benieuwd wat we dan allemaal voor lekkers ontdekken? Ontdek hier meer inspiratie waarmee u uw zomer omtovert tot een smakelijk paradijs in eigen tuin!

 

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Noorwegen
Ierland
Nederland

Finish