Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Barbecue reis naar Duitsland

Na ons afgelopen week te hebben ondergedompeld in de Scandinavische en Ierse keuken rijden we door naar onze laatste bestemming: Duitsland! Want voor lekker eten hoeven we niet ver van huis. Onze oosterburen zijn net als wij Hollanders gek op barbecueën, en hebben een voorliefde voor robuuste, eenvoudige gerechten en lekker vlees. Vooral van worst kunnen ze echt genieten: de Duitse keuken kent meer dan duizend verschillende soorten! Ons barbecue feest is dan ook niet compleet zonder sappige wurst op de grill. Met een ijskoude Weizen – het Duitse vloeibare goud – in de hand en de zon op onze bol steken we de barbecue aan. Dat wordt genieten!

Barbecue inspiratie van onze Oosterburen

- Het betere buitenleven!

Onze favorieten uit de Duitse keuken!

Traditionele en rustieke gerechten om met de hele familie van te genieten!

Worst special

Bij een Duitse barbecue mag worst natuurlijk niet ontbreken! We kiezen voor ambachtelijke Baambrugs Big worsten en Gasconne rundersaucijsen, die we voor het sappigste resultaat indirect voorgaren en daarna kort grillen boven directe hitte. We serveren ze op een zacht brioche broodje – niet helemaal traditioneel, wél heel lekker – met huisgemaakte krautsalade.

Krautsalat

Deze authentieke Duitse salade met witte kool in de hoofdrol wordt op smaak gebracht met een dressing van mosterd, witte wijnazijn en een snufje suiker. Simpel, maar zó lekker! De frisse krautsalat vormt op zichzelf een heerlijk bijgerecht voor de barbecue, maar is met zijn zoetzure smaak ook fantastisch als topping op een broodje sappige worst.

Kartoffelsalat met Baambrugs big Spekjes

Onmisbaar bij een Duitse barbecue: aardappelsalade! Smaakvol, fris en lekker eenvoudig. We kiezen voor vastkokende aardappelen om deze traditionele kartoffelsalat een goeie, stevige structuur te geven. Voeg daar krokant gebakken spekjes van ons Baambrugs Big, frisse citroenmayonaise en een handje verse peterselie aan toe, en u heeft een heerlijk zomers bijgerecht!

Onze Duitse selectie

Smaakvolle ingrediënten voor een barbecue in Duitse stijl!

Barbecue inspiratie van onze oosterburen

Lindenhoff worst special

Lindenhoff worst special

Van: Barbecue reis naar Duitsland

Bekijk het gerecht

...

Kartoffel salade met Baambrugs big spekjes

KrautsaladeBarbecue reis door Europa
volgende stop: Nederland!

Na uitgebreid te hebben genoten beginnen we onze tocht naar huis. Maar het feest is nog niet voorbij, want ook in eigen land zijn natuurlijk oneindig veel heerlijke barbecue specialiteiten om van te genieten! Benieuwd wat voor Hollandse klassieker we op de grill leggen? Ontdek het!

 

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Griekenland
Noorwegen
Ierland
Duitsland
Nederland

Finish