Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Barbecue reis naar België

Een beroemde en zeer geliefde klassieker uit de Belgische keuken: moules-frites. Dit eenvoudige maar verrukkelijke pannetje mosselen met goudgele frieten is de trots van onze zuiderburen. En het perfecte moment om van deze Vlaamse specialiteit te genieten is nu! De Zeeuwse mosselen zijn namelijk weer volop in het seizoen en smaken geweldig aan het eind van een lange zomerdag. Geniet ervan met een ijskoud biertje in de hand, of schenk een heerlijk glas frisronde witte wijn in.

We hoeven niet ver om er even tussen uit te zijn

- Vier de zomer in eigen tuin!

ONZE FAVORIETEN UIT DE BELGISCHE KEUKEN

Vlaamse klassiekers: populair en onweerstaanbaar!

Zeeuwse mosselen

Zeeuwse bodemmosselen zijn wereldberoemd vanwege hun unieke smaak en zacht maar stevige structuur. De mosselen worden gekweekt in vrij ondiep water zodat ze verzekerd zijn van voedsel. Voor moules-frites worden mosselen traditioneel vaak in wijn of bier gekookt, maar deze zeevruchten kunnen op nog veel meer manieren worden klaargemaakt. Een echte aanrader: leg ze op de barbecue! 

Agria aardappel

De goudgele Agria is een vrij grote, ovale aardappel die speciaal ontwikkeld is voor het maken van mooie lange frieten (met schil). Onze Agria’s worden geteeld op Nederlandse kleigrond en komen rechtstreeks van de boer. Versgebakken Vlaamse frieten van Agria aardappels — smeuïg van binnen met een krokante bite — vormen hét perfecte huwelijk met de zilte, fris-zoete smaak en de vlezige structuur van de Zeeuwse bodemmossel.

Onze Moules-frites selectie

Let op: onze Zeeuwse mosselen en verse friet zijn alleen online verkrijgbaar. Komt u liever naar de Marché? Bestel dan van tevoren in de webwinkel en kies voor ophalen, dan zorgen wij dat alles voor u klaar staat wanneer u uw boodschappen komt doen!

TIPS VAN BARBECUEMEESTER GERT-JAN

Onze gids voor verrukkelijke barbecuegerechten!

Mosselen op barbecuerooster bereiden

Mosselen op barbecuerooster bereiden

Mosselen bereiden op de barbecue geeft niet alleen een voortreffelijke smaak, het is ook nog ontzettend eenvoudig en duurt slechts een paar minuten. Door ze op het rooster te grillen met het deksel dicht garen de zeevruchten in hun eigen stoom, terwijl de barbecue het mosselvlees een zachte rooksmaak geeft. Direct van de grill zijn de mosselen het lekkerst, maar pas op: de schelpen kunnen heet zijn!

Ontdek het recept
Mosselen in een pan op de barbecue bereiden

Mosselen in een pan op de barbecue bereiden

Zet een pan of bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit de knoflook en ui gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met witte wijn. Kook met de deksel op de pan of een gesloten barbecue circa 8 minuten tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om. Verwijder de kapotte mosselen of die niet open zijn gegaan. Schep de crème fraiche erover en bestrooi met peterselie.

Mosselen van de barbecue

ONTDEK ONZE BELGISCHE BARBECUE RECEPTEN

Een heerlijk traditioneel recept, ideaal voor een gezellige avond!

Mosselen van de barbecue met venkel

Huisgemaakte Vlaamse frietenBarbecue reis door Europa
volgende stop: Frankrijk!

Na ons avontuur in België hebben we de smaak goed te pakken en tuffen we door naar het zuiden, richting de Franse grens. Benieuwd wat we daar allemaal voor lekkers ontdekken? U leest het hier!

Start

België
Frankrijk
Portugal
Spanje
Italië
Noorwegen
Ierland
Nederland

Finish