Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant


op barbecue REIS door europa

Niks moet, niksen mag. Het is vakantie. Hallo zomer! Steek de barbecue aan en schenk wat lekkers in: tijd om te vertrekken. We gaan samen met barbecue meester Gertjan van Dijk op ontdekkingstocht langs onze favoriete vakantiebestemmingen in Europa, op zoek naar de lekkerste producten en gerechten om op de barbecue te bereiden. Van de Mediterrane tot de Scandinavische keuken en van low and slow tot hot and fast; we proeven de eindeloze mogelijkheden van het (in)direct grillen, stomen, roken en bakken op de barbecue. Deze week: Duitsland en Nederland.

Onze gids door de barbecuewereld

De tips voor een perfecte barbecue

Onze reisgids: barbecue meester Gertjan

Onze reisgids: barbecue meester Gertjan

Graag stellen we u voor aan barbecue meester Gertjan van Dijk. Gertjan reist de komende weken met ons mee en geeft u de beste tips en adviezen om de verschillende barbecue gerechten perfect te bereiden.

Met zijn BBQ Revolutie verzorgt Gertjan al jarenlang workshops op de Big Green Egg, demonstraties en catering. Van kleins af aan kookt hij al buiten boven kampvuren en op de meest primitieve barbecues op een zo puur mogelijke manier, waarbij de smaak van het product de hoofdrol heeft. Hij is zó gek op barbecueën dat hij thuis zelfs geen fornuis heeft en het hele jaar door zijn eten op de barbecue bereidt. Met zijn kennis, ervaring en passie is Gertjan de aangewezen grill chef om u op dit bijzondere avontuur te begeleiden!

Stap voor stap legt hij bij ieder gerecht duidelijk uit hoe u deze precies klaarmaakt op de barbecue, zodat zowel de ervaren als de beginnende barbecueër met de recepten uit de voeten kan.

Meer over Gert-Jan

Ga mee op reis!

Tijd om te vertrekken. Eindbestemming: de achtertuin!
Wij brengen de smaak van uw favoriete vakantiebestemming gewoon naar u toe.

Vlaams genieten

Een eenvoudige maar smaakvolle klassieker uit de Belgische keuken met een twist: moules-frites met verse agria frieten & mosselen van de barbecue!

Ontdek België

VIVE LA FRANCE

Onglet met sauce béarnaise, gepofte Roscoff uien met Bleu de Basques, gegrilde artisjokken en een baguette met kruidenboter om het helemaal af te maken!

Ervaar Frankrijk
Portugees grillen

Portugees grillen

We zetten de barbecue in vuur en vlam met pittige kip piri piri, grillen een verse dorade en maken het feest compleet met een frisse tomatensalade!

Proef Portugal

Spaans temperament

Ontdek de smaak van het geliefde Ibérico varkensvlees, spinazie volgels eeuwenoud Catalaans recept en ijskoude gazpacho van gegrilde groenten!

ga op Spaans avontuur

barbecue all'italiana

Saltimbocca alla romana, verse sardines, gegrilde groenten met romige burrata & huisgemaakte pesto, en ijskoude Sorrento limoncello om de avond af te maken!

beleef la bella italia

De smaak van Griekenland

Laat u verrassen door kruidige lamsbout, een frisse salade met feta & olijven, souvlaki met gegrilde paprika een een romige tzatziki die alles nóg lekkerder maakt!

verken Griekenland

SCANDINAVISCH GRILLEN

Low en slow gegaarde Noorse zalm van de barbecue en een frisse salade van krieltjes, romige crème fraîche en lekker veel verse kruiden!

Bezoek Noorwegen

BARBECUE MET IERS KARAKTER

Perfect gegaarde dry-aged striploin steak met luchtige Yorkshire pudding en crispy smashed potatoes – allemaal bereid op de barbecue!

Proef Ierland

BARBECUEN IN DUITSE STIJL

Sappige worst – de ultieme barbecue favoriet van onze oosterburen – met een klassieke kartoffelsalade met spekjes en een frisse krautsalat.

Ga op duits avontuur

Hollandse glorie op de grill

Een modern AVG’tje van de barbecue: waanzinnig lekkere Baambrugs Big rack met een geroosterde bloemkool en frisse knolselderijsalade. Hollandse kost blijft favoriet!

Geniet van Nederland

Ibérico secreto (varkensschouder) met Pimentón-rub van de barbecue

Ibérico secreto (varkensschouder) met Pimentón-rub van de barbecue

Van: Barbecue reis door Europa

Bekijk het gerecht

...

Saltimbocca alla Romana

Baambrugs big souvlaki met gegrilde paprika’s en tzatziki