op barbecue REIS door europa
Niks moet, niksen mag. Het is vakantie. Hallo zomer! Steek de barbecue aan en schenk wat lekkers in: tijd om te vertrekken. We gaan samen met barbecue meester Gertjan van Dijk op ontdekkingstocht langs onze favoriete vakantiebestemmingen in Europa, op zoek naar de lekkerste producten en gerechten om op de barbecue te bereiden. Van de Mediterrane tot de Scandinavische keuken en van low and slow tot hot and fast; we proeven de eindeloze mogelijkheden van het (in)direct grillen, stomen, roken en bakken op de barbecue. Deze week: Duitsland en Nederland.

Onze gids door de barbecuewereld
De tips voor een perfecte barbecue



Onze reisgids: barbecue meester Gertjan
Graag stellen we u voor aan barbecue meester Gertjan van Dijk. Gertjan reist de komende weken met ons mee en geeft u de beste tips en adviezen om de verschillende barbecue gerechten perfect te bereiden.
Met zijn BBQ Revolutie verzorgt Gertjan al jarenlang workshops op de Big Green Egg, demonstraties en catering. Van kleins af aan kookt hij al buiten boven kampvuren en op de meest primitieve barbecues op een zo puur mogelijke manier, waarbij de smaak van het product de hoofdrol heeft. Hij is zó gek op barbecueën dat hij thuis zelfs geen fornuis heeft en het hele jaar door zijn eten op de barbecue bereidt. Met zijn kennis, ervaring en passie is Gertjan de aangewezen grill chef om u op dit bijzondere avontuur te begeleiden!
Stap voor stap legt hij bij ieder gerecht duidelijk uit hoe u deze precies klaarmaakt op de barbecue, zodat zowel de ervaren als de beginnende barbecueër met de recepten uit de voeten kan.
Meer over Gert-JanGa mee op reis!
Tijd om te vertrekken. Eindbestemming: de achtertuin!
Wij brengen de smaak van uw favoriete vakantiebestemming gewoon naar u toe.
Vlaams genieten
Een eenvoudige maar smaakvolle klassieker uit de Belgische keuken met een twist: moules-frites met verse agria frieten & mosselen van de barbecue!
Ontdek BelgiëVIVE LA FRANCE
Onglet met sauce béarnaise, gepofte Roscoff uien met Bleu de Basques, gegrilde artisjokken en een baguette met kruidenboter om het helemaal af te maken!
Ervaar Frankrijk
Portugees grillen
We zetten de barbecue in vuur en vlam met pittige kip piri piri, grillen een verse dorade en maken het feest compleet met een frisse tomatensalade!
Proef PortugalSpaans temperament
Ontdek de smaak van het geliefde Ibérico varkensvlees, spinazie volgels eeuwenoud Catalaans recept en ijskoude gazpacho van gegrilde groenten!
ga op Spaans avontuurbarbecue all'italiana
Saltimbocca alla romana, verse sardines, gegrilde groenten met romige burrata & huisgemaakte pesto, en ijskoude Sorrento limoncello om de avond af te maken!
beleef la bella italiaDe smaak van Griekenland
Laat u verrassen door kruidige lamsbout, een frisse salade met feta & olijven, souvlaki met gegrilde paprika een een romige tzatziki die alles nóg lekkerder maakt!
verken GriekenlandSCANDINAVISCH GRILLEN
Low en slow gegaarde Noorse zalm van de barbecue en een frisse salade van krieltjes, romige crème fraîche en lekker veel verse kruiden!
Bezoek NoorwegenBARBECUE MET IERS KARAKTER
Perfect gegaarde dry-aged striploin steak met luchtige Yorkshire pudding en crispy smashed potatoes – allemaal bereid op de barbecue!
Proef IerlandBARBECUEN IN DUITSE STIJL
Sappige worst – de ultieme barbecue favoriet van onze oosterburen – met een klassieke kartoffelsalade met spekjes en een frisse krautsalat.
Ga op duits avontuurHollandse glorie op de grill
Een modern AVG’tje van de barbecue: waanzinnig lekkere Baambrugs Big rack met een geroosterde bloemkool en frisse knolselderijsalade. Hollandse kost blijft favoriet!
Geniet van NederlandIbérico secreto (varkensschouder) met Pimentón-rub van de barbecue
Ibérico secreto (varkensschouder) met Pimentón-rub van de barbecue
Van: Barbecue reis door Europa




