op barbecue REIS door europa

Wij gaan op reis en we nemen mee: onze tractor en de barbecue! Zeven weken lang gaat Lindenhoff samen met barbecue meester Gertjan van Dijk op ontdekkingstocht langs culinaire bestemmingen in Europa, op zoek naar de lekkerste producten en gerechten om op de barbecue te bereiden. Van de Mediterrane tot de Scandinavische keuken en van low and slow tot hot and fast; met 20 bijzondere vlees-, vis- en vegetarische recepten proeven we de eindeloze mogelijkheden van het (in)direct grillen, stomen, roken en bakken op de barbecue!

Ga gezellig met ons op reis en laat u inspireren voor een perfecte barbecue avond — we komen thuis met een koffer vol bbq-recepten die u eenvoudig op een zwoele zomeravond kunt gaan bereiden!

Start

België
Frankrijk
Spanje
Italië
Noorwegen
Ierland
Nederland

Finish

Ierland

Striploin steak en Yorkshire pudding van de barbecue met smashed potatoes

OP BARBECUE REIS DOOR EUROPA

Onze gids door de barbecuewereld

Graag stellen we u voor aan barbecue meester Gertjan van Dijk. Gertjan reist de komende weken met ons mee en geeft u de beste tips en adviezen om de verschillende barbecue gerechten perfect te bereiden.

Met zijn BBQ Revolutie verzorgd Gertjan al jarenlang workshops op de Big Green Egg, demonstraties en catering. Van kleins af aan kookt hij al buiten boven kampvuren en op de meest primitieve barbecues op een zo puur mogelijke manier, waarbij de smaak van het product de hoofdrol heeft. Hij is zó gek op barbecueën dat hij thuis zelfs geen fornuis heeft en het hele jaar door zijn eten op de barbecue bereidt. Met zijn kennis, ervaring en passie is Gertjan de aangewezen grill chef om u op dit bijzondere avontuur te begeleiden!

Stap voor stap legt hij bij ieder gerecht duidelijk uit hoe u deze precies klaarmaakt op de barbecue, zodat zowel de ervaren als de beginnende barbecueër met de recepten uit de voeten kan.

Meer over Gert-Jan

Deze week: Spaans temperament op de BBQ!

bbq reis door spanje gazpacho iberico

Deze week ontdekken we de smaak van het geliefde Ibérico varkensvlees — waar onder andere de beroemde Pata Negra (“zwarte poot”) ham van wordt gemaakt — en genieten we van spinazie volgens eeuwenoud Catalaans recept. Verder vinden we tijdens deze hittegolf wat verkoeling in een heerlijke gazpacho met gegrilde groente van de barbecue.

Ontdek Spanje

Vorige week: BBQ à laFrançaise!

Franse barbecue gegrilde artisjokken

Robuuste onglet, een klassieke sauce béarnaise, gepofte uien met zachte blauwaderkaas, gegrilde artisjokken met citroenmayonaise en knapperige baguette met versgemaakte kruidenboter: met maar liefst vijf verrukkelijke recepten ontdekken we de diversiteit van de Franse keuken. Benieuwd hoe je deze fantastische gerechten eenvoudig klaarmaakt op de barbecue?Ontdek het!

Ontdek Frankrijk