Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Op de barbecue

De boodschappen voor een barbecue kunnen complex of eenvoudig zijn; gaat u voor de ongeëvenaarde klassiekers of pronkt u met uw grillkunsten. Ontdek naast de prachtige stukken uit onze slagerij ook onze vegetarische pronkstukken, fruit of kazen en vis die ook verrukkelijk zijn boven smeulende kolen! Alles kan worden bereid boven een vlam met de juiste ingrediënten. Laat u verleiden door onze recepten, steek de barbecue aan en laat alles gekoeld thuisbezorgen.

 

Slagerij

Slagerij

Vis

Vis

Groenten

Groenten

Kaas

Kaas

Onze slagerij

Goed vlees is de basis voor een fijne barbecue. Bij onze slagerij kunt u terecht voor het beste (barbecue)vlees van rustieke rassen; het Gasconne rund- en kalf, Kamper lam, Baambrugs big, Gasconne varken en Simmentaler rund. Wij rijpen ons vlees voor minimaal 21 dagen op een vakkundige manier in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen. Deze rijping, ook wel dry-aging genoemd, zorgt voor botermals vlees met een prachtige, intense smaakbeleving.

Vlees op de barbecue: indrukwekkend tot verfijnd klassiek!

Tomahawk bereiden op de barbecue

Tomahawk bereiden op de barbecue

Van: Barbecue inspiratie

Bekijk het gerecht

...

Baambrugs big porchetta van de barbecue

Baambrugs big rack met gegrilde prei in mosterd-roomsaus

Onglet (longhaas) bereiden op de barbecue

Hamburger met rode uiencompote en Baambrugs big buikspek

bavette bereiden op de barbecue

Côte de boeuf van de barbecue

Baambrugs Big varkensrack van de barbecue

Ibérico secreto (varkensschouder) met Pimentón-rub van de barbecue

Gegrilde Tomahawk met groenten van de barbecue

Kalfsspareribs van de barbecue

De beste hamburger van Nederland

Kamper lamsbout van de barbecue

Runderbavette van de barbecue

Varkensrack van de barbecue met kruidenolie

Gasconne kalfsribeye van de barbecue

Gasconne rundersukade van de barbecue

Baambrugs big pulled pork van de barbecue

Côte de boeuf met Zeeuws zout en dragonboter

Bekijk meer recepten

BESTEL UW LINDENHOFF BARBECUE BOX

Haal het beste voor de barbecue in één klap in huis.

Barbecue box familie

Ruim 2,2 kg vlees voor op de barbecue
Barbecue-bundel
4
personen

Uitverkocht

Een selectie van barbecue favorieten voor jong en oud, van hamburgers tot bavette

meer info
Ruim 2,2 kg vlees voor op de barbecue
Vers voor u afgesneden & vacuüm verpakt
Ruim genoeg voor 4 personen

Barbecue Box Deluxe

Alles voor een geslaagde barbecue
4
personen

 95,50

Bomvol prachtige producten voor op de barbecue: van burgers & kipsaté tot seizoensgroenten en stokbrood!

meer info
Ruim genoeg voor 4 personen
van burgers tot verse groenten & stokbrood

Verrassende pareltjes

Waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt, toch heerlijk op de barbecue.

Visboer

Vis grillen op een barbecue is een uitstekende manier om het beste uit de smaak en textuur van de vis te halen. Ook is het snel, omdat visfilets aan elke kant slechts een paar minuten op hoog vuur gegrild te hoeven worden. Als u een hele vis wilt roosteren, is er wat extra tijd en zorg nodig om ervoor te zorgen dat hij helemaal gaar wordt.

 

Wij werken we samen met Jan Veerman. Dit ambachtelijk familie bedrijf is na ruim 25 jaar uitgegroeid tot een professioneel visleverancier, gespecialiseerd in het leveren van verse vis, schaal- en schelpdieren en gerookte vis. Kwaliteit, duurzaamheid en service staan bij hoog in het vaandel bij Veerman. Dagelijks kopen zij de dagverse vis rechtstreeks in bij de meest toonaangevende visveilingen van Europa. Bovendien werken ze nauw samen met leveranciers die bekwaam omgaan met de visstanden.

Vis op de barbecue: vers en perfect om te grillen

Hele gegrilde Noorse zalm van de barbecue

Hele gegrilde Noorse zalm van de barbecue

Van: Barbecue inspiratie

Bekijk het gerecht

...

Verse sardientjes van de barbecue

Mosselen van de barbecue met venkel

Gerookte zalmzijde van de barbecue

Speciaal voor u hebben wij alle heerlijke producten die perfect zijn voor op de barbecue bij elkaar gezet. Geniet van een rijk aanbod aan malse vleessoorten, knapperige groentes, sappige vruchten en aromatische kazen die niet mogen missen bij uw volgende feestmaal.

Speciaal voor u hebben wij alle heerlijke producten die perfect zijn voor op de barbecue bij elkaar gezet. Geniet van een rijk aanbod aan malse vleessoorten, knapperige groentes, sappige vruchten en aromatische kazen die niet mogen missen bij uw volgende feestmaal.

Ontdek hier meer.

Groente- en fruitboer

Wij willen u eraan herinneren dat barbecueën niet alleen voor vlees en vis is. Het is ook een uitstekende manier om groente en fruit in een nieuw smaakvol jasje te steken. U zult zien dat u een compleet nieuw smakenpalet ontdekt.

 

Groenten en fruit zijn snel klaar en heerlijk door het vleugje rook van de barbecue. Voordat u groenten op de barbecue legt kunt ze het beste leggen in een marinade, vinaigrette, olijfolie of boter zodat ze niet uitdrogen of blijven plakken. Bij fruit mag dat natuurlijk ook maar dat is niet essentieel. Strooi uw favoriete aromatische kruiden erop zodat ze de smaken overnemen. Bovendien hoeft u niet in paniek te raken of ze nog niet lang genoeg of al te lang op de grill liggen. In de meeste gevallen kunt u zien of ze klaar zijn door er gewoon naar te kijken. Er zijn eindeloze mogelijkheden, wij raden u dus aan om te experimenteren, daar is lange avond barbecueën immers perfect voor.

Groente- en fruitgerechten voor op de barbecue

Hele bloemkool van de barbecue

Hele bloemkool van de barbecue

Van: Barbecue inspiratie

Bekijk het gerecht

...

Doperwten van de barbecue

Geblakerde groenten van de barbecue

Salade bietjes en tuinbonen van de barbecue

Smashed potatoes met gepofte knoflookboter en peterselie

Artisjokken van de grill met citroen mayonaise

Gazpacho van gegrilde paprika en tomaten

Bekijk meer recepten

Barbecue boxen


De perfecte samenstelling van onze beste stukken vlees. Bestel nu een Lindenhoff Box en haal het beste in één klap in huis. Of geef een box cadeau! Laat uw box gekoeld thuisbezorgen, wanneer het u uitkomt - zonder abonnement - en geniet ervan!

Kaasmeester

Kaas kan ook op verassende manieren bereid worden op de barbecue. In combinatie met andere producten, zoals tallegio op een stokbroodje of mozzarella op radicchio, maar rechtstreeks op de grill is ook heerlijk. Halloumi bijvoorbeeld, de rechtmatige koning van het grillen van kaas. Deze zoute, halfharde geiten- en schapenmelkkaas heeft een hoog smeltpunt waardoor het zo geschikt is om te barbecueën.

 

Bij Lindenhoff maken we zelf geen kazen, maar we werken samen met een netwerk van kleine Europese kaasboeren die een passie voor ambachtelijk produceren delen en net als wij de beste smaak als prioriteit hebben. Ook op onze zuivelafdeling vormt authenticiteit de leidraad: de lekkerste en meest gezonde kazen worden bereid met rauwe melk, van dieren die heerlijk in de natuur hebben geleefd en gegeten. Bij onze kaaskamer kunt u terecht voor een ruime selectie van o.a. de mooiste kazen en de lekkerste boerenboters, geproduceerd met oog voor natuur en traditie.

Kaasgerechten voor op de barbecue

Gemarineerde en gegrilde radicchio met mozzarella

Gemarineerde en gegrilde radicchio met mozzarella

Van: Barbecue inspiratie

Bekijk het gerecht

...

Halloumi-groenten spiezen met pesto

Gegrilde Italiaanse groenten met pesto en burrata

Taleggio van de barbecue met venkel en groene appel

Tip 1 – verse producten
Kies altijd voor de beste producten en ruik, voel en proef voordat u ermee gaat werken! Een echt goede barbecue begint met ingrediënten van topkwaliteit. Die hebben weinig nodig om er iets bijzonders van te maken – het vuur en de producten doen het werk.

Tip 2 – Barbecue aansteken
Het aansteken van de barbecue gaat snel en eenvoudig met een gasbrander. Zo hoeft u geen chemische aanmaakblokjes te gebruiken die de smaak van het vlees kunnen beïnvloeden.

Tip 3 – Grillen van vis
Een gouden tip voor het grillen van vis; leg de vis op een koud rooster en en leg het rooster dan pas op de barbecue. Op deze manier blijft de huid van de vis niet aan het rooster plakken.

Tip 4 – Spelen met hitte
Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat uw rooster in hoogte verstelbaar is, zodat u meer controle heeft over de garing. Ook is een vleesthermometer handig om te kunnen zien wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt.

Tip 5 – Rusten van vlees & vis
Laat vlees of vis altijd even rusten in aluminiumfolie nadat het van de grill komt. Op die manier kunnen de sappen zich goed verdelen en droogt uw vis of vlees niet uit. Houd er rekening mee dat het vlees nog een beetje doorgaart in de folie, dus haal het er tijdig vanaf.

Tips van barbecue meester Gertjan van Dijk

Van Kamper lamsbout tot Gasconne Côte de boeuf en verse sardientjes; vriend van Lindenhoff Gertjan van Dijk reist met zijn BBQ Revolutie stad en land af om de meest fantastische creaties klaar te maken op de grill en barbecue workshops te geven. Van kleins af aan kookt hij al buiten boven kampvuren en op de meest primitieve barbecues op een zo puur mogelijke manier waarbij de smaak van het product dé hoofdrol heeft. Hij deelt graag zijn gouden tips waarmee u eenvoudig barbecue meester in eigen tuin wordt!

Onze boerderij

Wat in 1989 als hobby begon, is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 gepassioneerde medewerkers en veel bevriende boeren, tuinders, telers en topchefs waar Lindenhoff nauw en graag mee samenwerkt. Lindenhoff bestaat uit een team gepassioneerde slagers, kaasmeesters, groentemannen en chauffeurs die iedere dag hard werken om de Lindenhoff kwaliteit en visie in stand te houden. Tegenwoordig leveren we aan meer dan 500 restaurants door heel Nederland, werken we nauw samen met Nederlands beste chefs en kunt u via onze webwinkel en Marché ook thuis genieten van onze producten!

Onze dieren

Wij bieden onze dieren een comfortabele leefomgeving met voldoende ruimte, daglicht en uitloop naar buiten. In de zomer grazen onze dieren zoveel mogelijk buiten. Ook hebben we in 2011 als eerste ter wereld een goed doorlichte ‘koeientuin’ gebouwd, waar de runderen heerlijk in de beschutting van inpandige bomen kunnen staan. Als het vlees van zulke dieren dan ook nog van kop tot staart verwerkt wordt door gedreven vakmensen, dan kan het niet anders dan dat u uiteindelijk een heerlijk product in handen krijgt.


op barbecue REIS door europa

Wij gaan op reis en we nemen mee: onze tractor en de barbecue! Zeven weken lang ging Lindenhoff samen met barbecue meester Gertjan van Dijk op ontdekkingstocht langs culinaire bestemmingen in Europa, op zoek naar de lekkerste producten en gerechten om op de barbecue te bereiden. Van de Mediterrane tot de Scandinavische keuken en van low and slow tot hot and fast; met 20 bijzondere vlees-, vis- en vegetarische recepten proefden we de eindeloze mogelijkheden van het (in)direct grillen, stomen, roken en bakken op de barbecue!

Ga gezellig met ons op reis en laat u inspireren voor een perfecte barbecue avond — we komen thuis met een koffer vol bbq-recepten die u eenvoudig op een zwoele zomeravond kunt gaan bereiden!

Start

België
Frankrijk
Spanje
Italië
Noorwegen
Ierland
Nederland

Finish

Ierland

Striploin steak en Yorkshire pudding van de barbecue met smashed potatoes

OP BARBECUE REIS DOOR EUROPA