Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

Seizoen

autumn

Gang

main

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

550 g spruitjes, gehalveerd
70 g spekblokjes
45 g Pecorino Romano, geraspt

Zelf in huis halen
4 eetl. olijfolie
3 eetl. Balsamico azijn
1 eetl. honing
2 takjes verse rozemarijn, geritst
Handje grof zeezout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.n
    Meng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje. 
  2. Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door en besprenkel met grof zeezout.
  3. Rooster de spruitjes 20 minuten in de oven.
  4. Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker). Besprenkel met wat extra Balsamico azijn en serveer.

Tip: lekker met verse vis of lamsvlees

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Geroosterde spruitjes met Baambrugs big spekblokjes

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten